BizarNet - Internet prin Satelit

DESPRE SERVICII PRODUSE DISTRIBUITORI SUPORT CONTACT

HOME

  Sunteti in: Home > Servicii > Internet prin satelit > One Way > Documentatie online > Installation Manual
   English version
  

SERVICII

  • Internet prin satelit

ONE WAY

ONE WAY ISP TWO WAY SMALL ISP TWO WAY AFRICA
Scurta prezentare | Detalii tehnice | Test Bandwidth | Documentatie on-line | Studiu de caz | Preturi Distribuitori | Echipament | Acoperire | Cerere cont de TEST | Cerere cont COMERCIAL
 

Documentatie online - Internet prin satelit ONE WAY - Installation Manual

InterNetCon

 

InterNetCon

• Satellite Internet Services •

 

 

 

Manual de Instalare

Versiunea 2.1.0

 

 

InterNetCon – Satellite Internet Services

Calea Floresti nr 2

Cluj-Napoca, 400509

Romania

infonet@internetcon.ro

Introducere

 

Acest manual va prezinta cum se seteaza o legatura cu InterNetCon – Servicii de Internet prin Satelit. Va rugam sa urmati manualul in ordinea scrisa.

 

In general, setarea unei legaturi de satelit pe un calculator cu sistemul de operare Windows este un lucru care necesita citva pasi. Serviciul InterNetCon a fost testat pe Windows 98, W2000, Millennium si NT4 si pe toate versiunile de Windows am atins foarte bune performante, desi trebuie sa mentionam ca pe Windows Millennium Edition a fost cel mai putin satisfacator cind ne referim la viteze de download.

 

Deoarece avem cite ceva de invatat in fiecare zi, acest manual este posibil sa sufere schimbari. Pentru a fi la zi cu software-ul, hard-ul si toate problemele legate de acestea, va sfatuim sa vizitati site-ul nostru cu regularitate.

 

Multumim,

 

InterNetCon

Cluj-Napoca


Satelitul/setare soft

 

1 Pozitionarea antenei

 

InterNetCon utilizeaza mai multi sateliti. Inainte de a incerca sa pozitionati antena va sfatuim cu caldura sa cititi cu atentie pe site ce satelit urmeaza sa folositi. Pozitionarea antenei este un lucru delicat si trebuie efectuata numai de persoane cu experienta. Daca detineti antena si este deja  instalata va sfatuim sa cautati o firma care vinde echipamente de satelit si sa solicitati ca o persoana de acolo sa vina sa va pozitioneze antena. Acest lucru va costa putin si nu va dura mult.

Receiver

 

InterNetCon recomanda:

 

·       Universal LNB (some DVB Satellite devices require the L-band frequency: 1.127 GHz)

·       Local Oscillator 9.750 GHz or 10.600 GHz

·       Downlink frequency: 11.727 GHz

·       L-Band signal between 950-2100 MHz

 

Antena

 

Marimea antenei de care aveti nevoie (diametrul in centimetrii) depinde unde sunteti localizati. Va invitam sa folositi antena de la 1.2 m in sus pentru a fi siguri ca puteti lucra si pe conditii atomosterice neprielnice precum: furtuna de nisip, ploaie abundenta, ceata, furtuna, etc.

 

 

 

 

 


2 Instalarea echipamentului de receptie si a softului aferent

 

InterNetCon functioneaza ca o legatura a-simetrica. Asta inseamna ca veti avea nevoie de un echipament de receptie de satelit (placa DVB/IP PCI  sau echipament USB) pentru traficul de download (de “venire”)si de o legatura clasica la un ISP (pe linie telefonica – DIAL UP, tv cablu, LAN, wirleess) pentru traficul de upload (de “plecare”).

 

De obicei instalarea echipamentului presupune urmatorii pasi:

-          instalarea fizica a echipamentului in calculator

-          instalarea driverului

-          instalarea programului pentru echipamentul DVB

-          (instalarea programelor aditionale, de exemplu placa TechniSat Sky Star 2 solicita ca sa aveti Internet Explorer 5 sau mai mare, Windows Media Player 6.4 sau mai mare si Direct X 8 sau mai mare instalat pe calculator inainte de a putea instala softul)

-          setarea placii DVB (frecventa, symbol rate, pid, etc)

 

Va sfatuim sa localizati pe site-ul nostru in pagina de Suport setarile DVB corecte corespunzatoare satelitului pe care il veti utiliza si sa le setati in softul echipamentului DVB intocmai. Setari DVB incorecte un va vor permite sa gasiti semnalul.

 

Va reamintim sa nu solicitati cont de test inainte de a compelta procedura urmatoare:

-          corecta pozitionare a antenei de satelit

-          corecta instalare a placii DVB si a programului afereent

-          corecta setare a placii DVB si gasirea semnalului

-          citirea acestui document pentru a stii cum sa setati legatura VPN

 

Va rugam sa nu solicitati cont de test inainte de a termina complet cu bine, toate cerintele de mai sus deoarece sistemul va ofera doar 2 conturi de test pe luna si daca nu ati ai parcurs acesti pasi nu este 100 % sigur ca sunteti pregatit sa testati serviciul si singurul lucru pe care  il faceti este sa risipiti o oportunitate de a testa gratuit. Va sfatuim cu caldura sa intelgeti intentiile noastre bune in a va oferii un serviciu de calitate dar si dorinta de a ne proteja platforma de satelit de supraincarcare cu solicitari din partea unor persoane care nu sunt cu adevarat pregatite sa testeze serviciul.

 

De indata ce ati parcurs toate procedurile de a pozitiona antena de satelit, instalarea placii DVB si identificarea semnalului vom fi mai mult decit bucurosi sa va vedem testind serviciul nostru si bucurindu-va de el.


Cum setam Windows-ul pentru comunicarea cu Satelitul

 

Windows 98

 

In general: Asa dupa cum probabil ati observat, protocolul tcp/ip din Windows 98 tcp/ip nu lucreaza foarte eficiet cu legaturile de satelit. Un numar de patch-uri si fix-uri au fost facute disponibile pentru a imbunatatii performanta.

 

InterNetCon va sfatuieste sa urmati acesti pasi in ordine, unul dupa celalalt.

 

1.      Realizarea ugrade-ului la Windows-ul pe care il aveti instalat

Deschideti adresa Windows Update (http://windowsupdate.microsoft.com)  si dati click pe productupdates. Aceasta va determina lansarea unui program care verifica sistemul D-voastra automat si va face citeva recomandari. Este recomandat ca sa instlati acele recomandari.

 

2.      Instalarea fisierului Dcom98.exe

Instalarea fisierului Dcom98 va schimba setarile pe care le aveti la network. Intotdeuna este indicat ca sa instalati fisierul Dcom98 dupa ce ati realizat upgrade-ul la Windows. Update-ul suprascrie scrimbarile pe care le face Dcom98.

 

3.      Modificarea marimii pachetului IP

·         Mergeti la proprietatile Network Neighborhood (apasati butonul drept de la mouse pe icoana de pe desktop)

·         Acum selectati echipamentul de dial up si mergeti din nou la proprietatile acestuia.

·         Seloectati tab-ul advanced si selectati 'PacketSize'. In mod normal este setat pe  'Automatic' dar puteti sa il schimbati cu 'Large'.

·         Acum faceti acelasi lucru cu VPN adapterul de Dial up (VPN Support).

 

Nu resetati inca calculatorul inainte de a merge la pasul 4.

 

4.      Inregistrari in registrii

Pentru maximizarea performantei puteti sa rulati fisierul w98.reg. Acesta va modifica unele inregistrari in registrii care sunt folosite de protocolul HTTPl. Puteti de asemenea sa rulati si fisierul TCPsettings.reg pentru o mai buna optimizare a browsingului (va va imbunatatii viteza de browsing considerabil) dar trebuie sa mentionam ca aceste modificari nu sunt in mod oficial suportate de protocolul HTTP. Noi le-am testat si functioneaza.

 

5.      Resetati calculatorul

 
Dcom98.exe

Fisierul Dcom98.exe este un patch special pentru legaturile a-simetrice. Va sfatuim sa accesati pagina http://windowsupdate.microsoft.com si sa dati click pe “productupdates”. Aceasta va verifica sistemul si va va face citeva recomandari despre ce patchuri sa instalati. Va sfatuim sa instalati (download) ceea ce va recomanda. Instalati Dcom98.exe numai dupa ce ati facut update la windows. Realizind upgrade la windows dupa instalarea lui Dcom98.exe va suprascrie modificarile facute de Dcom98.exe

W98.reg

Pentru a creste performanta, va recomandam sa rulati fisierul W98.reg. Aceaste modificari in registrii sunt suportate de protocolul HTTP si vor avea ca rezultat o considerabila crestere a vitezei la navigare si download.

TCPsessions.reg

Rulind acest fisier (dubluclick pe icoana) veti modifica setarile din registrii, referitoare la protocolul TCP/IP, marind considerabil viteza de navigare. Mentioan ca aceasta modificare nu este suportata oficial de protocolul HTTP. Noi am testat si a functionat. Fara aceasta modificare viteza de download va fi la fel, insa va dura mai mult pina sa se incarce toate pozele si frame-urile din pagina, deoarece setarile default are Windows-ului permit doar numai 5 sesiuni de TCP in acelasi timp.

mai multe detalii..
Windows 2000

 

InterNetCon recomanda ca sa se faca download si instaleze cel putin ServicePack 2 pentru Windows 2000, dar preferabil, sa va procurati ultimele update-uri de la adresa Windows Update (http://windowsupdate.microsoft.com) si sa dati click pe productupdates. Acesta va verifica setarile in mod automat si va va oferii recomandari. Este indicat sa faceti download la recomandarile mentionate.

 

Inregistrari in registrii

 

Setarile default din Windows 2000 nu va vor lasa sa folositi o legatura prin satelit. Este nevoie de citeva modificari in registrii. Rulind W2K.reg va schimba inregistrarile in locul vostru. Aceasta va face modificarile care se refera la protocolul HTTP. Puteti sa rulati si fisierul TCPsettings.reg pentru optimizarea browsing-ului (va marii viteza de browsing considerabil) dar trebuie sa mentionam ca acest modificari nu sunt in mod oficial suportate de protocolul HTTP. Noi le-am testat si functioneaza.

 

Pentru a face calculatorul sa ia in considerare schimbarile acestea este nevoie de un restart.


w2k.reg

Pentru a creste performanta, va recomandam sa rulati fisierul W2K.reg. Aceaste modificari in registrii sunt suportate de protocolul HTTP si vor avea ca rezultat o considerabila crestere a vitezei la navigare si download.

TCPsessions.reg

Rulind acest fisier (dubluclick pe icoana) veti modifica setarile din registrii, referitoare la protocolul TCP/IP, marind considerabil viteza de navigare. Mentioan ca aceasta modificare nu este suportata oficial de protocolul HTTP. Noi am testat si a functionat. Fara aceasta modificare viteza de download va fi la fel, insa va dura mai mult pina sa se incarce toate pozele si frame-urile din pagina, deoarece setarile default are Windows-ului permit doar numai 5 sesiuni de TCP in acelasi timp.

mai multe detalii..Windows NT 4.0

 

InterNetCon recomanda ca sa se faca download si instaleze cel putin ServicePack 2 pentru Windows 2000, dar preferabil, sa va procurati ultimele update-uri de la adresa Windows Update (http://windowsupdate.microsoft.com) si sa dati click pe productupdates. Acesta va verifica setarile in mod automat si va va oferii recomandari. Este indicat sa faceti download la recomandarile mentionate.

 

Inregistrari in registrii

Setarile default din Windows NT 4.0 va vor lasa sa folositi o legatura prin satelit dar pefromanta este nesatisfacatoare. Este nevoie de citeva modificari in registrii. Rulind NT4.reg va schimba inregistrarile in locul vostru. Aceasta va face modificari de registrii care sunt suportate de protocolul HTTP.

 

Pentru a face calculatorul sa ia in considerare schimbarile acestea este nevoie de un restart.

 


WNT.reg

Pentru a creste performanta, va recomandam sa rulati fisierul WNT.reg. Aceaste modificari in registrii sunt suportate de protocolul HTTP si vor avea ca rezultat o considerabila crestere a vitezei la navigare si download.

mai multe detalii..Windows XP

 

Se pare ca Windows XP nu are nici o problema cind este vorba de comunicatie cu satelitul. Nu este nevoie de nici o modificare ascunsa a sistemului, deoarece performanta este chiar buna cu setarile default.


Windows ME

 

InterNetCon recomanda ca sa se procure ultimele update-uri de la adresa Windows Update (http://windowsupdate.microsoft.com) si sa dati click pe productupdates. Acesta va verifica setarile in mod automat si va va oferii recomandari. Este indicat sa faceti download la recomandarile mentionate.

 

Inregistrari in registrii

Setarile default din Windows NT 4.0 va vor lasa sa folositi o legatura prin satelit dar peformanta este nesatisfacatoare. Este nevoie de citeva modificari in registrii. Rulind WMe.reg va schimba inregistrarile in locul vostru. Aceasta va face modificari de registrii care sunt suportate de protocolul HTTP.

 

Pentru a face calculatorul sa ia in considerare schimbarile acestea este nevoie de un restart.

 

 


Setari de Proxy

 

Daca doriti ca intreaga retea sa poata accesa Internetul prin Satelit, va fi necesar sa setati un server de proxy. Aceasta inseamna ca un calculator din retea (serverul de Proxy) va avea acces la Satelit, si in acelasi timp va crea pentru celelate calculatoare posibilitiatea de a accesa Satelitul prin intermediul lui. Serverul de proxy se va conecta prin Internet si va realiza legatura de VPN. Totodata echipamentul de receptie DVB trebuie sa fie conectat la serverul de proxy si programul soft pentru VPN  trebuie instalat si setat pe serverul de proxy. (mentionam aici ca echipamentele DVB sunt in general de doua tipuri: (interne si externe) placa DVB PCI sau RUTER DVB)

 

Asa functioneaza:

 


Mai multa documentatie pentru clientii care doresc sa instaleze serviciul de satelit pe un sever de Proxy este disponibila pe site in pagina de Support. Va invitam cu caldura sa o cititi deoarece o consideram foarte utila pentru o mai buna intelegere.Setare VPN pentru Windows

 

Setare VPN pentru Windows 98

 

 

Pasul 1: Click Make New Connection in fereastra Dial-Up Networking.

 

 

Pasul 2: alegeti Microsoft VPN Adapter din meniul drop down (daca nu este aici atunci va trebui sa mergeti in Add-remove programs / Windows setup / Dial-up Networking / si sa bifati serviciul de VPN din acea fereastra)

 

 

Pasul 3: completati cu adresa de VPN a serviciului InterNetCon (me-vpn.internetcon.ro pentru  satelitul W6, T12 and IS1002) si apasati Next

 

 

 

 

Pasul 4: apasati Finish pentru a termina prima parte a setariilor

 

 

Pasul 5: mergeti in fereastra Dial –Up Networking si dati click cu butonul drept de la mouse pe legatura de VPN pe care tocmai ati creat-o (My Connection in acest exemplu) si selectati Properties

 

 

Pasul 7: asa ar trebui sa arate, dati click pe tab-ul Server types

Mentionam doar ca  serverul VPN trebuie sa fie me-vpn.internetcon.ro pentru satelitul W6, T12 and IS1002

 

 

 

Pasul 8: bifati sau debifati casutele necesare, pentru a face sa arate ca in acest exemplu. Aceasta ar trebui sa fie suficient pentru a seta legatura VPN pe Windows 98.

Trebuie sa specificati adresa serverelor DNS: 81.181.228.34, 81.181.228.35

 


Setare VPN pentru Windows 2000

 

Mergeti in Network and Dial Up Connections in Control Panel. Alegeti Make new connection.

 

 

Pasul 1: Alegeti connect to a private network through the Internet.

 

 

Pasul 2: Puteti seta VPN-ul ca sa se conecteze automat la ISP, pentru a face asta selectati Automatically dial this initial connection si alegeti legatura potrivita.

 

 

Pasul 3: completati cu numele serverului de VPN: me-vpn.internetcon.ro

 

 

 

Pasul 4: selectati for all users si apasati Next

 

 

Pasul 5: tastati numele VPN InterNetCon,  bifati casuta Add a shortcut to my desktop si apasati Finish. Astfel se incheie aceasta parte a setarilor.

 

 

Pasul 6: cind dati click cu butonul drept de la mouse pe icoana VPN Xantic (sau InterNetCon VPN) si alegeti Properties , ar trebui sa arate ca in imaginea aceasta.

Server VPN: me-vpn.internetcon.ro

 

 

Pasul 7: apasati pe tab-ul Options si verificati daca toate casutele sunt bifate sau setate corespunzator

 

 

Pasul 8: selectati casuta Advanced (custom settings) si apsati butonul Settings

 

Pasul 9: asigurati-va ca la Data encryption este setat pe Optional encryption (connect even if no encryption) sau  No encryption alowed (server will disconnect if it requires encryption). In continuare lasati setata doar casuta Unencrypted password (PAP) si apasati OK.

 

 

Pasul 10: mergeti la tab-ul Networking si la Type of VPN server I am calling setati pe Automatic sau Point to Point Tunneling Protocol (PPTP). Va recomand PPTP deoarece legatura VPN se va stabili mai repede in cazul in care pe calculator nu aveti instalat nici un certificat de autenticitate. Selectati doar casuta corespunzatoate Internet Protocol (TCP/IP). Selectati Internet Protocol (TCP/IP) si apasati butonul Properties.

 

 

Pasul 11: selectati optiunea Obtain an IP address automatically . Servere DNS: 81.181.228.34, 81.181.228.35. Apasati butonul Advanced.

 

 

Pasul 12: selectati casuta Use default gateway on remote network (daca nu este deja selectata). Lasati restul setarilor asa cum sunt si inchideti toate ferestrele de la butoanele OK.

 

 

Pasul 13: selectati tab-ul Sharing si asugurati-va ca Enable Internet Connection Sharing for this connection este nebifata. Pasati butonul OK.


Setarile de Dial Up si VPN pentru Windows NT 4.0

 

Cum ma conectez la Internet cu NT 4.0

 

Pentru a instala Remote Access Services pentru prima data deschideti Control Panel, dati click pe icoana Network. In tab-ul Services, apsati Add.

Din casuta Network Service, selectati Remote Access Service si apasati OK. Cind sunteti intrebati de directorul in care se fala kitul tastati acest director si apasati OK. Fisierele serviciului RAS vor fi copiate pe calculator.

Daca nu aveti nici un modem instalat pe calculator, se va pornii automat Modem Wizard si va va indruma si ajuta sa instalati un device potrivit pentru a fi folosit de RAS.

Fereastra Add RAS Device va arata o lista de porturi disponibile pentru a fi folosite de RAS. Daca ati instalat cu succes device-ul va aparea in lista. Selectati portul pe care doriti sa il folositi si apasati OK.

In fereastra Remote Access Setup, selectati portul si apasati pe Configure.

 

 

In fereastra Configure Port Usage, selectati Dial out Only si apasati OK.

 

 

In fereastra Remote Access Setup, configurati  setarile principale ale RAS apasind click pe Network. Selectati numai TCP/IP si apasati OK.

 

 

Apasati Continue cind ati terminat de setat portul si reteaua. Dati click pe Close in fereastra de confrimare, si dati click pe OK in fereastra Network. S-ar putea sa fiti intrebat daca confirmati protocoalele de retea sau alte setari. Trebuie sa resetati  calculatorul pentru ca instalarea si setarea serviciului RAS sa aiba efect, apoi reinstalati ultimul service pack. (sp6a)

Pentru a configura o noula legatura de Internet, din meniul Start, mergeti pe Programs, apoi pe Accessories, si apoi dati click pe Dial-Up Networking. Daca este prima data cind  folositi acest serviciu o fereastra New Phonebook Entry va apare. Altfel, va apare fereastra Dial-Up Networking.

Apasati New pentru a deschide fereastra New Phonebook Entry. Tastati un nume pentru noua  legatura pe care tocmai o setati, in acest exemplu SupaNet si apoi apasati Next.

 

 

Selectati I am calling the Internet. Aceasta va configura legatura din Phonebook entry pentru ca sa foloseasca protocolul TCP/IP si PPP ca si protocoale de Dial-Up Networking. Apasati Next.

 

 

Tastati numarul prin care va conectati la ISP. Selectati casuta Use Telephony dialling properties daca aveti nevoie de a tasta un prefix de zona sau un alt prefix (de exemplu daca aveti centrala proprie). Apsati pe Alternatives daca aveti un alt numar de telefon pentru a accesa ISP-ul.

 

Apasati Next, si apasati Finish. Aceasta legatura este pregatita pentru a fi folosita apasind Dial

 

 

Cind sunteti conectati veti vedea a noua icoana in Icon tray in partea dreapta-jos a ecranului

 Setarea unei legaturi VPN in Microsoft Windows NT 4.0

 

Pentru a instala componentele VPN pentru prima data mergeti in Start / Settings / Control Panel / Network. Apasati pe tab-ul Protocols.

 

 

Apasati Add si slectati Point To Point Tunnelling Protocol si apoi apasati OK.

 

 

Cind veti fi intrebati unde sunt fisierele de instalare trebuie sa tastati directorul unde se gaseste kitul si apoi apasati Continue. Fisierele PPTP sunt copiate din kit  in directorul de instalare si o fereastra PPTP Configuration va apare, care arata ca in figura urmatoare.

 

 

Lasati Number of Virtual Private Networks la 1 si apasati OK. Trebuie sa adaugati legatura de VPN la RAS dupa instalarea PPTP-ului.

 

 

Daca Remote Access Setup nu se porneste automat selectati Start / Settings / Control Panel / Network. Apasati pe tab-ul Services si selectati Remote Access Service si apoi click pe Properties. Selectati Add si apoi selectati VPN1 - RASPPTPM din lista si apasati pe OK.

 

 

Selectati VPN1 si apasati pe Configure

 

 

Confirmati ca setarile sunt Dial out only si apoi apasati OK

 

 

Click Network si confirmati ca numai protocolul TCP/IP este selectat, apoi apasati OK.

 

 

Click Continue cind ati terminat de setat portul si configuratia de network. Click Close in fereastra Confirmation, si apasati butonul OK in fereastra Network. S-ar putea sa fiti intrebati daca confirmati protocoalele de retea sau alte setari. Trebuie sa resetati  calculatorul pentru ca instalarea si setarea serviciului RAS sa aiba efect, apoi reinstalati ultimul service pack. (sp6a)

Pentru a seta o legatura VPN pentru prima data, selectati Start / Programs / Accessories / Dial-Up Networking. In Dial-Up Networking apasati pe New. In Entry Name tastati VPN, adaugati me-vpn.internetcon.ro in cimpul de numar de telefon si selectati RASPPTPM (VPN1) din lista de drop down.

 

 

Apasati pe tabul Server si confirmati ca protocoalele NetBEUI si IPX/SPX Compatible nu sunt selectate.

 

 

Apasati OK.

 

Pentru a face o legatura de Intranet, in primul rind conectati-va la Internet prin intermediul unui cont la ISP_ul d-voastra. Cind legatura este stabilita selectati Start / Programs / Accessories / Dial-Up Networking.

 

 

Din lista drop down de la Phonebook entry to dial selectati VPN

 

 

Tastati USERNAME-ul si parola primita prin email de la InterNetCon pentru a putea sa va conectati la serverul de VPN. Cind conectarea a reusit cu succes veti putea observa in tray icon o nou aicoana in partea dreapta jos a ecranului.

 


Setarile de Dial Up si VPN pentru Windows ME

Cum ma conectez la Internet folosind Windows ME?

Deschideti Control Panel si apoi deschideti Add/Remove Programs. In fereastra Add/Remove Programs Properties, selectati tab-ul Windows Setup. Apoi selectati Communications pentru ca sa apara in contrast. Apoi apasati butonul Details.

 

 

In fereastra de Communications, bifati Dial-Up Networking. Apasati OK pentru ca sa inchideti fereastra Communications si apoi inca un OK in fereastra Add/Remove Programs Properties pentru a incepe procesul de update a systemului de Windows 98. Veti fi intrebati unde se afla kitul de Windows 98. Tastati directorul unde se afla kitul si procesul de copiere a fisierelor va incepe. Daca sunteti intrebati daca sa pastrati fisierele mai noi raspundeti cu YES. Resetati calculatorul.

 

Pentru a configura o noua legatura de Internet deschideti Start / Programs / Accessories / Communications / Dial-Up Networking, apasati Make New Connection, tastati numele contului (in cazul nostru SupaNet) si selectati modemul din lista de device-uri. Apasati Next cind sunteti pregatiti.

 

 

Tastati numarul de telefon si prefixul si apasati Next

 

 

Selectati Finish. Selectati legatura pe care tocmai ati facut-o si apoi mergeti la File / Properties

 

 

Selectati tab-ul Server Types tab si Debifati Log on to network, NetBEUI si IPX/SPX Compatible.

 

Puteti acum sa deschideti legatura. Pentur prima data veti fi intrebat sa tastati Username-ul si Parola. Apasati butonul Connect.

 

 

Cind sunteti conectati vei vedea o noua icoana in Icon tray in partea dreapta-jos a ecranului.

 


 

Setarea unei legaturi VPN in Windows ME

 

Pentru a instala VPN pentru prima data mergeti pe Start / Settings / Control Panel. Selectati Add/Remove Programs. Selectati tab-ul Windows Setup.

 

 

Dati click pe Communications si apasati pe Detail, selectati Virtual Private Networking. Apasati pe OK pentru a inchide fereastra Communications si apoi apasati OK in fereastra Add/Remove Programs Properties pentru a incepe procesul de update a systemului de Windows ME. Veti fi intrebati unde se afla kitul de Windows ME. Tastati directorul unde se afla kitul si procesul de copiere a fisierelor va incepe. Daca sunteti intrebati daca sa pastrati fisierele mai noi raspundeti cu YES. Resetati calculatorul.

 

Pentru a stabili o legatura de VPN selectati Start / Programs / Accessories / Communications / Dial-Up Networking, selectati Make New Connection, tastati numele legaturii (VPN in cazul nostru). Apoi selectati Microsoft VPN Adapter din lista drop down de device-uri si apsati Next

 

 

Tastati numele me-vpn.internetcon.ro si apasati Next.

 

 

Apoi apsati Finish.

Pentru a realiza o legatura de VPN, trebuie ca legatura cu ISP-ul D-voastra sa fie deja stabilita.

Cind acea legatura este stabilita deschideti legatura de VPN. Tastati USERNAME-ul si parola primite prin email pentru a putea sa va coeectati la serverul nostru de VPN. Apasati butonul Connect.

 

VPN-ul va incerca sa stabileasca legatura prin Internet.

 

 

Cind legatura a fost stabilita cu succes veti observa o noua icoana in Trai Icon in partea dreapta-jos a ecranului.

 

 

 

 
Scurta prezentare | Detalii tehnice | Test bandwidth | Documentatie on-line | Studiu de caz | Preturi Distribuitori | Echipament | Acoperire | Cerere cont de test | Cerere cont comercial

ONE WAY

ONE WAY ISP TWO WAY SMALL ISP TWO WAY AFRICA

Alte servicii:

Support

Wireless
Internet prin satelit
Software
Web design


Forum de discutii
Pe forum puteti discuta diferite probleme legate de internet prin satelit, de web design si web hosting, cuprinzand probleme de instalare, setare, etc...


Intrebari frecvente
Puteti sa ne adresesati o intrebare, sau sa revedeti problemele care le-au avut alti utilizatori privind serviciile de internet prin satelit

Utils

- Test Bandwidth
- Recomanda unui prieten
- Chestionare
- Newsletter

News

We cut-off the prices for unlimited services:
- Check out the new unlimited services prices


Home | Despre | Servicii | Produse | Suport | Distribuitori | Contact | Harta site | Parametrii de Calitate
© 2007 BizarNet - Internet prin Satelit. Toate drepturile rezervate.
Termeni si Conditii
One way Satellite Internet service provider


Firma de web design Cluj-Napoca